tiistai 5. helmikuuta 2013

Pellavapää

Amiguruminukke
Pattern: Stitch
Yarn: 7  veljestä, Nalle
Hook: 3½ mm

Halusin tehdä vaihteeksi amiguruminuken, ja sain siihen hyvän tilaisuuden kun siskontyttö täytti 3 vuotta. Lahja tulee vähän myöhässä, mutta toivottavasti on tykätty. Noita nukkeja on aina kiva tehdä, jokaisesta voi tehdä vähän erilaisen. Noudatin periaatteessa Stitchin mallia, mutta tein nukesta vähän pienemmän ja käsistä erilaiset. Myös kasvot ovat erilaiset kuin mallissa.

I wanted to crochet an amigurumi doll for a change, and I got a good chance to make one when my niece turned three. The gift will be a bit late, but I hope she'll like it. I love making those dolls, every doll is a bit different. This is a bit smaller than in the pattern, and the hands and the face are a bit different too.

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kevään 2013 sytomyssykampanja Vaasassa

Minulta on jo kyseltykin, keräänkö vielä sytomyssyjä Vaasan keskussairaalaan. Kyllähän minä niitä kerään, joten kaikki kiinnostuneet, lähettäkää niitä minulle maaliskuun loppuun mennessä. Samat perussäännöt pätevät kuin ennenkin, eli:

  • langan tulisi olla jotain kutittamatonta, esimerkiksi puuvillaa, bambua tai akryylia.
  • myssyt voivat olla virkattuja tai kudottuja ja minkä kokoisia ja värisiä kuin haluat tehdä
  • laita mukaan lappu, josta käy ilmi myssyn koko, materiaali ja pesuohjeet
Myssyjä voi lähettää minulle esim. postin kautta, osoitettani voi kysyä sähköpostitse osoitteesta miulimaria at gmail.com. Voit viedä niitä myös neulenettikahvila Pirjoliisaan tai voimme sopia myös tapaamisen.

Erilaisia myssyohjeita löytyy esimerkiksi Seijasiskon blogista.

Otin itse jo varaslähdön ja tein erilaisia myssyjä puuvilla- ja akryylilankojen jämistä. Muut myssyt ovat ihan perusmyssyjä, sileää neuletta ja erilaisia raitoja. Alhaalla vasemmalla on perhosmyssy, jonka ohje löytyy täältä.

Toivottavasti teiltä löytyy intoa tehdä myssy tai pari. Laittakaa kommenttia, jos teillä on jotain kysyttävää.