sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kranssipaja

Keskiviikkona järjestettiin Huutoniemen kirjastolla kranssipaja, ja suuntasimme sinne ystäväni kanssa tekemään virkattuja kransseja. Aurinkoinen kevätsää ilmeisesti verotti osallistujamäärää, mutta kyllä meitä silti siellä oli mukava joukko tekemässä erilaisia kransseja.


Yllä materiaalia meidän päästä pöytää. Olin tehnyt styroksisen kranssipohjan päälle virkatun pohjan (vihreä-keltaraidallinen) ja siihen erilaisia kukkia ja lehtiä. Sommittelu ja värimaailma ovat vielä suunnitteluasteella, luultavasti teen yhden pääsiäisaiheisen keltavihreän kranssin ja toisen kesäisemmän ja punaisemman kranssin. Ystäväni teki pajupohjan päälle virkattua köynnöstä, joka näytti todella kivalta.


Tämä lelukranssi syntyi nopeasti kuumaliiman avulla. Lelut ovat Kindermunista. Hauska idea!


Pajassa syntyi kransseja myös koivunoksista...


...ja vanhan puhelinluettelon sivutkin löysivät uuden elämän.

I participated in a wreath workshop this Wednesday. Me and my friend made crocheted wreaths, but other techniques were also used, and all kinds of materials, from toys and branches to pages from an old telephone book.

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Uusi lankakori kahvipaketeista

Tätini tekee koreja kahvipaketeista, ja hän oli nyt halunnut tehdä minulle lankakorin. Siihen oli varmasti kulunut tunteja ja tunteja, sillä tiedän, että tuollaista koria ei ihan yhtäkkiä tehdä. Arvostankin kovasti tätä koria, kun tiedän siihen uhratun ajan ja vaivan.


Eikö olekin hieno? Siinä on vieläpä kansi kahvoineen.


Kannen reuna menee hienosti siksakkia.


Kun kerran kori oli lankoja varten tarkoitettu, täytinkin sen heti langoilla ja kori löysi paikkansa sohvan vierestä, mistä siitä on kätevä ottaa lankoja.


Halusin tehdä jotain vastalahjaksi, joten virkkasin tädilleni kaksi patalappua 7 veljeksestä. Malli on kirjasta Patalappuja à la carte, kylläkin hieman muokattuna versiona.My aunt made me a yarn basket using old coffee bags. Isn't it beautiful? I really value the time and effort she put into it. I wanted to give something to her in return, so I crocheted two potholders for her, using 7 brothers.

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Vieläkö olis pipokelejä?

Vaikka ulkona jo kovasti näyttää keväiseltä, niin tein silti vielä yhden aika talvisen pipon. Tällä kertaa se oli siskolleni, joka tilasi minulta pipon.


Lankana on 7 veljestä Nostalgia, puikot 4 mm, lankaa pipoon kului n. 80 grammaa. Malli on ihan simppeli, vuorotellen sileää oikeaa ja ainaoikein -neuletta. Eiköhän niitä pipokelejäkin vielä kuitenkin riitä, täällä Vaasassa on ainakin tuuli ollut viime päivinä niin hyytävä, että pipo on ollut todellakin tarpeen.

I knitted this hat for my sister, although the weather is very "springy". The pattern is very basic, yarn is 7 Brothers Nostalgia, 4 mm needles.