sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Langat järjestykseen

Suunnitelmissani on jo jonkin aikaa ollut lankavarastoni organisointi. Mun lankahyllyt on näyttäny epäsiisteiltä, eikä mulla oo ollu oikein tarkkaa kuvaa, mitä lankoja multa oikeastaan löytyy. Torstaina mulla ei ollut muuta ohjelmaa, joten päätin lopultakin toteuttaa suunnitelmani. Ensin keräsin kaikki lankani olkkariin. Tässä lähtötilanne:


Lankoja on kertynyt aikamoinen määrä, niitä löytyi olkkarin lankahyllyn lisäksi monenmoisista koreista ja sängynaluslaatikosta. Tarkkaa kilomäärää en tiedä, enkä lähtenyt niitä punnitsemaan. Siinä olisi mennyt jo vähän liikaa aikaa. Mutta kuten aika moni luonani käynyt on kommentoinut, niitä on pienen lankakaupan verran.

Sitten aloin organisoimaan lankoja paksuuden ja materiaalin mukaan erilaisiin kasoihin. Jämälankoja kerin pieniin lasipurkkeihin ja löytyihän koreista jonkin verran keskeneräisiä töitäkin. Moni niistä oli kyllä jo aivan unohtunut, enkä luultavasti niitä koskaan saa valmiiksi.

Lankaa, lankaa, enemmän lankaa
Sitten alkoi lankojen uudelleen organisointi vähän järkevämmin ja siistimmin, sekä tietysti hyllyistä pölyjen pyyhintä. Laitoin sängynaluslaatikkoon niitä lankoja, mitä epätodennäköisimmin tulen käyttämään ja lankahyllyyn tietysti esille kauneimmat ja käytetyimmät langat.

Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Nyt ensinnäkin tiedän paremmin, mitä lankoja multa löytyy ja ne on järkevämmässä järjestyksessä ja siistimmän näköisesti aseteltu.

Mitenkäs teidän lankavarastot, miten olette ne järjestäneet? ovatko ne laatikoissa ja koreissa vai ovatko esillä hyllyissä? Tiedättekö tarkkaan mitä teiltä löytyy vai tuleeko vastaan ylläreitä? Mulla ainakin tuli tän projektin aikana aika monta yllärikerää vastaan.

I decided to reorganise my yarn stash one day. It was a project that took the whole day but it was very satisfying and revealing.

tiistai 14. lokakuuta 2014

Hartioita ja sydäntä lämmittävä lahja

Olen käynyt Vaasan neulekahvilaporukan tapaamisissa aina siitä lähtien, kun ne aloitettiin vuonna 2009. Välillä olen käynyt aktiivisemmin, välillä on ollut pitkiäkin taukoja. Mutta sieltä on löytynyt monta uutta ystävää ja on ollut aina kiva lähteä käsityöpussi kainalossa juttelemaan ja nauttimaan käsillä tekemisestä yhdessä.

Viimeksi neulekahvilassa kaupunginkirjastossa käydessäni ystävät onnistuivat yllättämään minut ihan täysin. Kun he olivat kuulleet, että syöpä on palannut, he olivat päättäneet tehdä yhteisvoimin minulle jotain joka piristää, antaa voimia ja lämmittää sekä ruumista että mieltä.


He olivat yhdessä tehneet virkatuista ja neulotuista paloista shaalin. Tässä kuvassa se on kaksin kerroin. Lankana on Dropsin Alpaca.


Tästä kuvasta näkyy paremmin shaalin koko. Se on juuri sopivan kokoinen kääriytymiseen. Se onkin ollut ahkerassa käytössä, ihanan lämmin ja pehmeä, helppo heittää hartioille, mutta myös helppo heittää pois harteilta, kun kortisonin aiheuttama kuuma aalto iskee :).


Iso kiitos vielä kaikille ihanille naisille, jotka projektiin osallistuivat! Sydäntä lämmittää kovasti se, että olette hengessä mukana ja tsemppaatte.


keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Peukut pystyyn!

Oli aika kutoa taas paremmalle puoliskolle hanskat. Hän on niin ahkera pyörän vaihteiden vaihtaja, että peukut kuluvat hanskoista hyvinkin äkkiä. Nyt piti keksiä jotain vahvennusta peukkuihin, että ne kestäisivät vähän kauemmin. Kokeilin Regian vahvistuslankaa, jotan kudoin alkuperäisen langan lisäksi peukaloihin.


Malli / Pattern: Perushanskat
Lanka / Yarn: Drops Baby Merino, Regia Forsterkningsgarn
Puikot / Needles: 2½ mm
Langankulutus / Yarn consumption: 58 g

Aika näyttää miten peukut kestävät kulutusta. Pidetään peukkuja!

My significant other needed a new pair of gloves, because the thumbs in the old ones were beyond repair. This time I used a special yarn that should be more durable. I used it in the thumbs together with the other yarn. Let's hope it works!