maanantai 20. huhtikuuta 2009

Keltainen toukokuu, mikset sä jo tuu? - Spring yellowLanka: Lidlin Colorado puuvillalanka
Puikot: 3½ pyöröt
Malli: Ylösalaisneule Ullasta
Koko: S

Yarn: Colorado from Lidl
Needles: Circular needles 3½
Pattern: From Ulla
Size: S

Ostin talvella Lidlistä halpaa puuvillalankaa, ja nyt aloin miettiä, mitä siitä voisi tehdä. Huomasin, että Uhoava Gnu oli tehnyt vastaavan paidan samalla langalla, joten ajattelin kokeilla samaa. Tein kylkiin kavennuksia pitkin matkaa, osittain sen vuoksi että malli on aika leveä, mutta pääasiassa sen vuoksi, että lankaa oli vain 300g (eli yksi kuuden kerän paketti), joten leveys kostautuisi lyhyytenä. Olisi siitä vähän pidempi voinut tulla, mutta eiköhän tuota tule pidettyä jos laittaa vaikka pidemmän topin alle.

I bought this cheap cotton yarn from Lidl this winter and had trouble thinking about what to do with it. Then I saw this top in a blog, and decided to do a similar top. I had to do decreases on the sides because the pattern was quite wide and I didn't have much yarn, only one package (300 grams). It could be a little longer but worn with a longer top underneath it should work.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Päivi taas turisee

Vau, olet saanut valmista! Mulla tuppaa käymään niin, että silmät kiiluen ratsaan joka kaupassa mahdolliset lanka-alennukset tai muuten vain halvat hinnat, ostan suunnittelematta epämääräisen kasan "kun halvalla saa" ja perustelen miehelle asiaa "kyllä näistä jotain tulee tehtyä, tänä vuonnahan me voidaan antaa kaikille itsetehtyjä lahjoja". Sitten käy niinkuin sunnuntaina, keräsin kätköistäni ja kasoistani nuorimmalle pikkusiskolle jättimäisen muovipussillisen (ei sentään ollut jätesäkki!) lankaa, yksinäisiä keriä, jämäkeriä "mitähän mulla on oikein liikkunut päässä" -keriä ja "voi hyvä luoja, mun on ollu pakko olla humalassa kun olen tästä kuvitellut tekeväni itselleni jotain" -keriä ja toivotin rattoisia käsityöhetkiä. Sisko oli iloinen ja niin minäkin, mies todennäköisesti kaikkein iloisin. Ja nyt olis petollisesti tilaa kotona uudelle langalle...

Anonyymi kirjoitti...

Ja Päivi jatkaa,
niin tää räpätäti unohti pointtinsa: toi on tosi nätti tuo paita!!

Anonyymi kirjoitti...

Höh,
mä en tie mitä mä soosaan,
eli mun PITI sanoa, että hieno paita! Ja tätäkin kommenttia yritän lähettää monta kertaa, eli eiköhän se ole tämän tytsyn aika laittaa hetkeksi näppis pois ulottuvilta :)
Mutta paita on hieno.
Päivi

H-K kirjoitti...

Tosiaan keväinen paita! Piristävä ja istuu sinulle tosi hyvin :)