lauantai 11. huhtikuuta 2009

Hiljaa hyvä tulee - Slowly does it

No niin, nyt on taas jotain esiteltävää täällä blogimaailmassa. Kutominen on ollut vähän hitaampaa viime aikoina, kuten kaikki muukin, pukeminen, käveleminen jne. Mutta leikkauksesta olen toipunut kuitenkin aika hyvin. Ottelu ei ole kuitenkaan vielä ohi, poikaystävääni lainatakseni tuo oli vasta ensimmäinen erä ja nyt on erätauko. Taisin kuitenkin voittaa ekan erän 1-0.

Seuraavan paidan kutominen oli hyvää ajankulua ja terapiaa leikkausta odotellessa. Sen tekeminen rauhoitti paremmin kuin Diapam. Käsityö oli ollut ajankuluna myös 98-vuotiaalle mummolle joka oli pelastunut Italian maanjäristyksen jälkeen raunioista. Kun häneltä kysyttiin, miten hän oli kuluttanut sen 30 tuntia, hän vastasi: "virkkaamalla".

Now I have something to show here for a change. Knitting has been a bit slower lately, like everything else, such as dressing and walking. But I've recovered from the surgery quite well. The game is still not over, to quote my boyfriend: that was just the first period. But I think I won it 1-0.

Knitting the top below was a good way to spend time and a good form of therapy while waiting for the surgery. It calmed me more than Diapam. I read in the news that when a 98-year old woman was rescued from the ruins of the earthquake in Italy, and they had asked how she had spent the 30 hours, she had said: "I crocheted".

Langat: Novita Malibu ja Cocos
Koukku: no 5
Puikot: Pyöröt 4½ ja 4
Malli: Novita kesä 2007, löytyy myös täältä
Koko: M

Yarn: Novital Malibu and Cocos
Crocheting hook: no 5
Circular needles: 4½ and 4
Pattern: Novita summer 2007, can also be found here
Size: M (or UK 10, American 8)

Työkaverit lähettivät tällaisen sydäntä ja hartioita lämmittävän parane-pian paketin, joka saapui torstaina. Huivin on aivan ihanan pehmeä ja aivan herkullisen värinen. Kaiken lisäksi se sopii olkkarin väreihin kuin nenä päähän. Kuvissa väri kyllä näyttää hieman hailummalta kuin mitä se oikeasti on. Huivin tekijä voi halutessaan kommentoida, mistä langasta ja mallista se on tehty.

My friends from work sent me this lovely get-well-soon package. The shawl is so soft and the colour is delicious, and it goes perfectly with the colours of my living room. The colour is a bit lighter in the pictures than in real life. The person who knitted it can comment on the yarn and the pattern if she likes.

5 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Kesäinen pusero:-) Malli on todella kiva.
Tsemppiä! Ja hyvää pääsiäistä!

H-K kirjoitti...

Sievä pusero ja huivi! Mukavaa pääsiäistä!

Kaisa Ikola kirjoitti...

Kiva kuulla, että parempaa kohti mennään. Nyt vain kärsivällisyyttä! Ja hyvää pääsiäistä!

Anonyymi kirjoitti...

Päivi
En ollut käynyt kurkkimassa blogiasi pitkiin aikoihin, päivittyminen oli kiva yllätys!

Käsitöillä on kyllä terapeuttista arvoa, itse puran angstia villasukkiin ja hartiahuiveihin, anoppi ja edesmennyt isoanoppi puolestaan suruaan kanavatöihin ja neulomiseen.

Huivi on Kiri, halutessanne googlettamalla löydätte Arteenin käännöksen silmääni miellyttävän mallin ohjeesta. Mukava neulottava, kiitos vielä ohjeen kääntäjälle! Lankana Novitan Rose Mohair, kevään väreistä se vihreäsävyinen, jota meni tuohon suurehkoon huiviin kolmosen pyöröllä muistini mukaan kolme kerää.

Tsemppiä Flikka!!

Flikka kirjoitti...

Kiitos Päivi huivin tiedoista, vähän arvelinkin että se oli Rose Mohairista. Olo on parempi päivä päivältä, nyt vain täytyy odottaa seuraavia koitoksia.