torstai 23. syyskuuta 2010

Sitä sun tätä - This and that

Nyt tulee oikein sekametelipostaus, kun on vähän pankkoontunut asiaa. Ekaksi sytomyssyistä. Otan niitä edelleen vastaan, ja tässä pari viimeisintä, vasemmanpuoleinen tehty Solf Mössanin ohjeella ja oikeanpuoleinen virkattu Modan sytomyssyohjeella. Ihanan värisiä molemmat, vaikka kamera ei suostu värejä toistamaan kunnolla.

This post is really about this and that, because I haven't been able to post in a while, and things have piled up. First about chemo hats: I still take them, here are two of the most recent ones. The one on the left is Solf Mössan and the one on the right is crocheted using the chemo hat pattern from Moda.


Seuraavassa kuvassa ei ole chilivaras aikeissa viedä meidän taimia, vaan tarkoitus oli esitellä sormikkaita, jotka tein poikakaverilleni. Edelliset hanskat olivat jo parhaat päivänsä nähneet, ja sain lopulta luvan tehdä uudet. Olishan se häpeä, jos joku lähipiirissäni kulkee risoissa hanskoissa, kun kutoja löytyy vierestä? Se on kuin suutarin lapsella ei olis kenkiä. 

The next picture is not trying to show a chili thief in action, but the gloves I knitted for my boyfriend. His old gloves were so holey, and I finally got permission to make him a new pair. It would be a shame if someone has to wear such gloves when there's a knitter close by. 


Perushanskat / Basic gloves
Lanka / Yarn: Sandnes Alpaca
Puikot / Needles: 2½ mm


Oikeanlaisen langan löytämisessä oli omat haasteensa, sillä se ei saanut kutittaa. Perusvillalangat eivät siis tulleet kysymykseen. Toivotaan, että alpakkalanka oli hyvä valinta.

It was a challenge to find suitable yarn, because it had to be something that didn't itch. So basic wool was out of the question. Let's hope alpaca was the right choice.


Sitten vähän ostoksia... Rohmusin Suomalaisen alesta muutaman käsityökirjan, siellä olikin hyvät valikoimat ja mukavat hinnat. Noissa riittää luettavaa pitkäksi aikaa. Olen jo jonkin aikaa harkinnut perusompelukirjan hankkimista. Toivottavasti tuo Gummeruksen Suuri ompelukirja oli hyvä ostos.

Then some shopping... I bought a bag full of books from the sale in Suomalainen kirjakauppa. They had a good selection of knitting / crocheting / sewing books, and good prices too. I've been thinking about buying a basig sewing book for a while, let's hope this book was a good choice.

P.S. Oletteko muuten tutustuneet uuteen lehteen: 101 ideaa? Sain sellaisen ystävältäni, hän oli saanut sen jostain kylkiäisenä. Vaikutti ihan mukavalta lehdeltä, simppeleitä mutta kivoja ideoita. Ainakin pari juttua aion siitä toteuttaa jossain vaiheessa.


4 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Just samat kirjat kävin tänään lärppimässä! Pari lähti matkaankin..=) Mietin kans pitkään tota ompelukirjaa, mutta jätin vielä.. En jaksa koskaan ommella "sillain ku täytyis" vaan "sillain et on nopein ja helpoin mulle" =) Ja itseasiassa ostin ton 101 lehdenkin. Oli kivan olonen, hyviä vinkkejä mun makuun. Vähän häiritsi nuo Novita jutut, onko siinä samat tekijät??

Serayna kirjoitti...

Mä kävin hamstraamassa kans tuon virkkaa uusvanhaa ja sitten sen Wenlan Chian kirjan, eivät olleet kyllä hinnalla pilattuja!

Hepuli kirjoitti...

Hitsi, mun tarvii kans käydä katsomassa nuo kirjat jos vaikka täältäkin sais! Kivat hanskat! Just Riikalle kirjotin, etten oo koskaan pipoa neulonu, alkais varmaan olla korkea aika!

H-K kirjoitti...

Komeat hanskat! Olen asettanut itselleni tavoitteen, että teen itselleni sellaiset ennnen joulu, mutta saa nähdä onnistuuko. Onneksi en ole ehtinyt vielä kirjakauppaan ;)