maanantai 4. huhtikuuta 2011

Päälle pantavaa - Something to wear

Purple top
Ohje / Pattern: Novita kesä 2011
Koko / Size: XS
Lanka / Yarn: Novita Miami, 268 g
Puikot / Needles: 3 mm

Tein pitkästä aikaa jotain vaatetta ihan itselle, jotenkin tuppaa nuo käsityöt menemään usein lahjaksi. Tämä paita valmistui nopeasti parissa viikossa, oikein mukava projekti ja helppo mallineule. Ja kerrankin lopputuloksesta tuli ihan onnistunut, vaikka oikean koon löytämisen kanssa olikin ensin vähän säätämistä. Käsialani on niin löysää, ja Novitan ohjeet on usein niin reilun kokoisia, että saan yleensä vaihtaa pienemmät puikot ja tehdä pienemmällä koolla. Loppujen lopuksi koko on ihan passeli. Eli tein XS -koon silmukoilla, mutta mittojen mukaan siitä tuli S -kokoa. Jätin nyörin lantiolle tekemättä, vaikka reikäkerroksen siihen kohtaan teinkin. Ehkä sen voi lisätä siihen myöhemmin.

I knitted something for myself for a change, I've made so many projects for others lately. I knitted this top in a couple of weeks, it was a nice project, and the pattern was easy. And I'm quite happy with the result, even though I had to start a few times to get the size right. I tend to knit so loose, and Novita's patterns are often so big that I changed into a smaller size and smaller needles. I got the size right finally, the stitch count is according to XS, but the measurements are more size S.

5 kommenttia:

Katrir kirjoitti...

Ihastuttavan keväinen.

MariJ kirjoitti...

Kaunis neule! :)

Mulle iski äsken joku lukihärö, kun luin edellisestä postauksestasi, että "olen edelleen sytomyssyjä vastaan". Järkytyin, että miten kukaan voi olla sytomyssyjä vastaan, kunnes luin uudelleen, että "OTAN edelleen sytomyssyjä vastaan". :) Minäkin olen niitä taas tehtaillut, mutta nyt on pakko pitää taukoa, kun myssylangat loppuivat. ;)

Ja voi hyvät hyssykät, sanatarkistuksena on "perwo"! :D En kai nyt sentään sellainen ole... ;)

Emma kirjoitti...

Kaunis toppi, aurinko lämmittää siihen malliin että kohtahan se pääsee jo käyttöön :)

Hepuli kirjoitti...

Kiva! Kaunis väri ja malli!

H-K kirjoitti...

Voi, onpa kaunis! Onkos siinä lehdessä tosiaan ollut malliin ohje?! Pitääpä katsoa vähän tarkemmin uudestaan!