sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Chili-fetaravioli

Ostin poikaystävälleni synttärilahjaksi pastakoneen ja tänä viikonloppuna päätimme testata konetta. Kumpikaan meistä ei aikaisemmin ollut tehnyt itse pastaa, mutta olimme mielenkiinnolla seuranneet pastan tekoa kokkausohjelmissa. Chilin ystävinä päätimme tehdä chili-feta -täytteisiä ravioleja.

I bought a pasta machine for my boyfriend for his birthday, and we decided to test it this weekend. Neither of us had made pasta before, but we had eagerly watched tv chefs do it. As we both love chilli, we decided to make chilli-feta ravioli.
Tästä se alkoi: 300 g vehnäjauhoja (n. 4½ dl), sekä 3½ munaa (ohjeessa luki 3 isoa, mutta meidän käyttämät olivat keskikokoisia). Käyttämämme jauho oli ihan tavallista vehnäjauhoa, ja hyvin se tuntui toimivan.

In the dough we used 300 g of flour (4½ dl) and 3½ normal sized eggs.
Vaivasin taikinaa n. 10 minuuttia, jonka jälkeen se sai levätä kelmun sisällä n. puoli tuntia.

I kneaded the dough for about 10 minutes, after which we let it rest in cling film for about half an hour.
Poikaystäväni toimi pastakonemestarina ja veivasi taikinasta kaksi ohutta levyä. Ohuemmaksikin sen olisi vielä voinut tehdä, mutta ihan hyvää siitä näinkin tuli. Jauhoja kannatti käyttää tässä vaiheessa jonkin verran, muuten taikina tuntui tarttuvan kiinni. Harjoitus tekee mestarin, minkä huomasimme tässäkin puuhassa.

My boyfriend worked the pasta machine and made two thin strips (they could have been even thineer, we noticed afterwards, but worked well still). It's good to use quite a lot of flour at this point to prevent the dough from sticking. Practice makes perfect, like in everything you do.

Toisen levyn päälle laitoimme chili-feta -täytteet, kostutimme reunat vedellä ja sitten painelimme toisen levyn päälle.

We placed the chillis and the feta cheese on one pasta strip, brushed the sides with water and then pressed the other strip on top.

Sitten vaan leikkurilla palat irti toisistaan, ja kattilaan.

Then we cut the pieces and put them in boiling water.

Paljon enempää ei olisi kattilaan mahtunutkaan. Niistä tuli kyllä tosi hyviä, nam! Paljon parempaa kuin tavallinen kuivapasta. Seuraavaksi aiomme tehdä omat pastalevyt lasagnea varten.

The ravioli tasted yummy, a lot better than regular dry pasta. Next we plan to make pasta sheets for lasagne.

2 kommenttia:

H-K kirjoitti...

Oi, näyttävät ihanilta! :) slurps!

Äipän touhut kirjoitti...

Kuullostaa ohanalta ja maustuvat varmaan hyvätä. Kotitekoinen on aina parempaa. Hyvää Juhannusta !