perjantai 30. joulukuuta 2011

Myssykeräys jatkuu - Chemo hats once again

Sain tuossa ennen joulua viestiä Vaasan keskussairaalan sytostaattiosastolta, että edellinen sytomyssysatsi meni kuin kuumille kiville, ja he haluaisivat kovasti lisää myssyjä. Ajattelin, että seuraavan kerran voisin viedä myssyjä ystävänpäivänä. Eikö se olisi aika hyvä ystävänpäivälahja? Ja toivottavasti nyt teillä olisi aikaa ja intoa tehdä pari myssyä, kun on joulutohinoista päästy. Itse laitoin eilen illalla ensimmäisen myssyn puikoille, mutta totesin, että aika pian pitää mennä myssylankaostoksille. Samat säännöt pätevät edelleen, eli lanka ei saisi olla mitään kutittavaa. Sopivia lankoja ovat esim. puuvilla-, bambu- ja akryylilangat. Laita myssyn mukaan lappu, jossa on koko, materiaali ja pesuohje.

I got a message from the hospital's chemo ward before Christmas. They told that the previous batch of chemo hats was a hit, and now they are all gone. They would really like to have more hats now. So I thought that I would take the next batch of hats on Valentine's day. Now that Christmas is over, I hope you have some time to make one or two hats. I started my first one yesterday, but realized that I will soon need to buy more yarn for the hats. The yarn should be something non-itchy, like cotton, bamboo or acrylic. Put a badge on the hat with info about the size, material and washing instructions.

Kun eilen illalla kaivelin lankakorejani etsiskellessäni sytomyssylankoja, törmäsin vanhaan ufoon, jonka olin aloittanut yli vuosi sitten (ehkä kaksikin, en edes muista tarkkaan). Olin alkanut tekemään tuubihuivia ohuesta langasta ohuilla puikoilla aivan järkyttävällä silmukkamäärällä (muistaakseni 300), joten ei ihme, jos meno vähän välillä hyytyi. Nyt sitten päätin, että huivi on jo tarpeeksi iso, ja kudoin vain pari kerrosta ennen päättelyä.

I was going through my yarn stash yesterday when I found a ufo I had started over a year ago (or two, I can't even remember). I had started knitting a long cowl with small needles using thin yarn and with appr. 300 stitches, so no wonder if I lost my interest in it. Now I decided that it was big enough, and knitted just a couple of rows before binding it off.

Tuubihuivi
Yarn: Lanett
Needles: 3½ mm
Consumption: 154 g

6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kaunis on tuubihuivisi! Kannatti tehdä valmiiksi.

Ja kerrassaan hieno idea, että tekemään sytomyssyjä ystävänpäiväksi! :) Nappaanpa ideasi ja mainostan minäkin samaa ajankohtaa, saanhan? Voisi kuvitella, että moni innostuu mukaan.

Flikka kirjoitti...

Kiitos Matleena! Ja nappaa vain idea, toivottavasti saadaan paljon myssyjä. :)

Matleena kirjoitti...

Sitä toivon sydämeni pohjasta! :)

Pradeepa kirjoitti...

Beautiful cowl. The color is gorgeous. Thanks for stopping by my blog. Wish you a very happy new year!

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Minä tulen mukaan tekemään myssyjä.. Vien ne taas vaikka joskus helmikuun alkupuolella neulenettikahvila Pirjoliisaan.. Käykö ????

Flikka kirjoitti...

Rantapuikko, kyllä se käy, olikin siitä Pirjoliisan kanssa puhetta, että hänelle voi kans viedä myssyjä. Kiva juttu, että olet edelleen innostunut tekemään myssyjä! :)