maanantai 24. elokuuta 2009

Lisää kortteja - More cards


Muhun on nyt iskeny kunnon kortti- ja askarteluinnostus. No, vaihtelu virkistää. Löysin Tiimarista ihanan syksyisen korttisetin ja sitä ja vanhoja varastoja käyttäen tein muutaman kortin. Olen mukana Postcrossingissa ja noita kortteja voisi lähettää myös sen kautta.

I've been bitten by a card and craft bug, it seems. Well, it's fun for a change. I found a nice card set from Tiimari that had an autumn theme, so I made a few cards using the set and some of my old material. I'm sending cards through Postcrossing, so I can used these cards in that too.

Luin viikonloppuna Kate Jacobsin Pienen lankakaupan. Olen sen jo kauan ajatellut lukea, mutta nyt peräti muistin sen kirjastossa käydessäni. Se oli mukavaa luettavaa, alkuosa oli kivan kevyttä ja viihdyttävää, lopun tapahtumat tulivat vähän turhan lähelle omaa elämää viime aikoina. Siitä on ilmeisesti tulossa elokuva ensi vuoden puolella.

I read The Friday Night Knitting Club by Kate Jacobs last weekend. I've been meaning to read it for a while, and now I finally remembered it when I was in the library. It was nice reading, the beginning was light and entertaining, but the end came a bit too close to the things that have happened in my own life lately. I've heard that a movie based on the novel will be released next year.

Olen jo kauan suunnitellut ompelukoneen ostoa, ja ylihuomenna aion nyt lopultakin käydä sellaisen ostamassa. Olen ajatellut jotain hyväkuntoista käytettyä, ompelutaitoni eivät ole niin hyvät, että kannattaisi ostaa mitään kallista uutta konetta. Onko teillä viime hetken vinkkejä hyvistä merkeistä ym.?

I've been planning to buy a sewing machine for quite a while now, and now I'm finally going to buy it. I've been thinking to buy a second-hand machine that is in good condition. My sewing skills are not that good so it's not worth buying an expensive new one. Any last minute tips about the brand or something else?

6 kommenttia:

Dolores kirjoitti...

I htink the best tip I can give you on buying a sewing machine is to do some research. What kind of sewing do you want to do with it. Make clothes? Machine embroider? Put a quilt together? Machine quilt the quilt when you are done? Art quilts? Sometimes the best machines are the ones with the least amount of 'extras.' My mom always said that there is less that can go wrong with a simple machine. Good luck hunting!
(Typy)

Katrir kirjoitti...

Olen itsekkin lukenut tuon kirjan, alku on tosiaan kevyttä bussimatka lukemista.

Itse ostin noin puolivuotta sitten ompelukoneen, kiertelin muutamia liikkeittä ja aika moni sanoi ettei kannata ostaa ns.maitokaupasta edullisia koneita kun niitä ei voi korjata. Tiedä sitten. Mutta parhaat suositukset sain Berninasta ja Husqvarnasta. Eikös Seinäjoelle ole joku hurjan suuri ompelukoneliike?

H-K kirjoitti...

Olen itse katsellut välillä uutta konetta, koska entisen kanssa ei oikein ole aina kemiat kohdanneet. Ehkä se menee niin, että köyhän ei kannata ostaa halpaa vaan kerralla kunnon kone. Samaa olen kuullut näistä markettien koneista kuin Katrir. Berninaa testasin käsityömessuilla ja se tuntui oikein hyvältä. Hinta on vaan aika suolainen... Tsemppiä koneen etsintään! Yritän itse tällä viikolla viritellä suhdetta omaan koneeseeni. Jospa se nyt toimii, kun sitä olen haukkunut ;)

Lillimus kirjoitti...

Jos mä kommentoisin tohon kirja-asiaan sen verran, että just tällä viikolla tuli suomeksi jatko-osa tuohon Pieneen lankakauppaan. Jatko-osan nimi on Lankakaupan tyttö (jotenkin oli aavisteltavaissakin, että jatkoa tuolla seuraa...). Mä oon saanut tuon kirjan jo kotiin asti kannettua. :-)

Tsemppiä ompelukoneen hankintaan... "Haluaas uuden (hyvin) toimivan tavisompelukoneen itsekin".

Villa Lankala kirjoitti...

Kauniita kortteja taas:)

Ihan samaa mieltä olen kuin edelliset kommettoijat laatuun kannattaa sijoittaa. Mulla on melkein 20-v Singer. Ihan perusmalli ja on toiminut. Viime syksynä ostin Bernette saumurin. Olen katsellut ompelukoneita ostosilmällä...kyllä se minullakin kallistuu tuonne Berniinaan ja Husseen.

Onnea konekaupoille!

Tiina kirjoitti...

Kiitos vierailusta, piti heti tulla vastavierailulle. Tosi kivoja kortteja sulla täällä!