perjantai 13. maaliskuuta 2009

Pirtsakkaa virkattavaa - Crocheting is in

Tällä viikolla en ole ehtinyt saada valmista aikaiseksi, mutta inspiraation lähteitä on riittänyt sitäkin enemmän. Olen vaihtanut vaihteeksi virkkaukseen, lainasin kirjastosta Virkkaajan käsikirjan (kirjoittanut Pauline Turner) ja siellä innostui kuvassakin kannessa näkyvä neliöistä virkattu tyyny. En kuitenkaan aio virkata siitä tyynyä, vaan pirtsakan kesäkassin. Noita neliöitä kuvassa sitten näkyykin.

Toinen inspiraation lähde on Amazonilta tilaama Amigurumi-kirja, jossa on ohjeita söpöihin virkattuihin pikkueläimiin. Sormia jo kihelmöi aloittaa tuollaisen virkkaaminen, mutta yritän ensin saada tämänhetkisiä projekteja valmiiksi.

Inspiraatiota ja hyvää mieltä tuli keskiviikkona myös kirjaston neulekahvilasta, jonne kokoontui kymmenkunta naista kutimiensa ja virkkaustensa kanssa. Oli tosi mukava tavata muita käsityöihmisiä ja jutella mukavia kutimien ääressä. Odotan jo ensi viikkoa. Niin, jos joku lukijoista on Vaasasta, tervetuloa mukaan vaan!

I haven't had time to finish any projects this week yet, but I've had plenty of inspiration. One source of inspiration is the book on the left: How to crochet by Pauline Turner. I'm working on crocheting a bag from the squares you can see in the picture.

Another source of inspiration is the Amigurumi book I got from Amazon on Wednesday. It has instruction on how to crochet those cute little animals. My fingers itch already to start something, but I'm trying to finish some current projects first.

I was also inspired by the knitting / crocheting meeting in the city library's cafe this Wednesday. There were about 10 of us, talking and knitting or crocheting. It was really nice to meet all those people, and I'm looking forward to our next meeting.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mie oon tykänny kovasti tuosta Amigurumi world -kirjasta. Olen tehnyt pari isoa ja pari pientä eläintä ja on ollut kyllä helppo tehdä, kun ohjeet ovat niin selkeät ja yksityiskohtaiset. Amigurumit ovat mitä mainioimpia lahjoja pienille ihmisille ja miksei vähän isommillekin.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,
mä kävin vähän netin ihmemaassa kurkkiis millasia kuvia löytyy amigurumi-haulla ja voi ei, ihania!! Mä luulen että mä meen heti kotiin ja yritän saada jonku söpön pingviinin aikaan, mahtava lahjaidea!! Olen kyllä aika kades sulle sun kirjasta. Ja sitte kolmen päivän päästä kun mun hermot ei enää kestä virkkausyritystäni, tyydyn ihaileen kuvia edelleen...
:)
p

Flikka kirjoitti...

Tess: Sitä minäkin ajattelin, kivoja lahjoja sekä lapsille että vähän vanhemmillekin. Ja itselle myös...

P: Joo, ne on tosi söpöjä, en ole vielä itsekään aloittanut, mutta pingviini taitaa mullakin olla etunenässä listalla.