sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Puikkokotelo - Needle roll
Olen jo jonkin aikaa tuskaillut siellä täällä lojuvien ja törröttävien puikkojen sekamelskaan, ja nyt päätin tehdä asialle jotain. Vierailin viikonloppuna vanhempien luona ja uskalsin yli 15 vuoden tauon jälkeen istua ompelukoneen ääreen. Lauantaipäivän työn tuloksena oli tämä puikkokotelo, jonne saa kätevästi puikot taskuihin. Kuvissa testauksen vuoksi äidin puikkoja.

Kotelon mitat on 66 x 57 cm, taskuja on kolmessa kerroksessa, ja taskujen leveys vaihtelee 8 cm ja 2 cm:n välillä. Yhden taskun tein tosi suuren ajatuksenani laittaa sinne pyöröpuikkoja, mutta nyt kotona sitä testattuani, taidan pitää ne kuitenkin erillään. Ideoita sain Lankakomerosta ja Räpellyksistä, mutta niiden ohjeita en sen tarkemmin lukenut, katsoin lähinnä kuvia. Kangas ei ollut ihan sitä mitä olisin halunnut, mutta valikoima ei ollut kovin suuri, ja halusin saada sen nyt tehtyä, kun oli mahdollisuus käyttää äidin konetta.

En ole tosiaan yläasteen käsityötuntien jälkeen ompelukoneeseen koskenut, joten olin vähän epäileväinen onnistumisestani. Mutta valmista tuli, jälki ei välttämättä ole kaikkein kauneinta, mutta se oli kivaa! Tuota voisi harrastaa vaikka enemmänkin, kunhan vain keksisi tarpeeksi helppoja projekteja.

I've been frustrated for some time with my knitting needles here and there and everywhere. Now decided to do something about it. I visited my parents this weekend and made this needle roll with my mother's sewing machine. I haven't touched a sewing machine for at least 15 years!

The needle roll is 66 x 57 cm and has pockets in three rows, ranging from 2 cm to 8 cm in width. One pocket is wider, because I intended to put my circular needles there, but it didn't turn out to be a good idea after all. I got ideas from here and here, mainly by looking at the photos. The fabric wasn't quite what I was looking for, but the selection wasn't that good and I wanted to make it now when I had the chance to use my mother's sewing machine.

I was a bit doubtful about this project, because I haven't sewn for such a long time, but I managed to do it quite well. It's not perfect, but I like it, and it was fun! I could do it more, if I could find easy enough projects.

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Mun on tehnyt jo kauan mieli puikkokoteloa, mutta en ole uskaltautunut tekemään... Nyt voisin kokeilla, jos sinäkin tohdit! :)

Flikka kirjoitti...

Kokeile vaan, minäkin ruosteisilla taidoillani onnistuin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
puikkokotelo (meinas muuten lipsahtaa puukkokotelo, ilmeisesti pohjanmaageeni yrittää puskea läpi tekstiin) näyttää hienolta, mahtavaa!
Mähän voin sulta tilata kohtuullista korvausta vastaan tuollaisen, eikös? Omat taidot eikä parisuhde ei varmasti kestä jos rupean ompelukoneella leikkimään! Kärsivällisyydestänihän en ole muutenkaan kuuluisa, mutta harva tietää miten pippurinen ja heikkohermoinen oikeasti olen...
Päivi

Flikka kirjoitti...

Tottakai voit tuollaisen tilata, mutta mulla ei ole omaa ompelukonetta. Mut jos saan lainata teidän konetta, niin asia järjestyy nopeammin kuin uskotkaan! ;)