keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Rikkaruohoja ja hiiriä - Weeds and mice

Siirtolapuutarhapalstamme oli päässyt pikkuisen rikkaruohottumaan, joten otimme eilen kuokan kauniiseen käteen ja lähdimme perkuuhommiin. Tältä kasvimaa näytti ennen...

Our little vegetable patch had gathered some weeds, so we needed to do something about it. So we set to work yesterday. This is how it looked before...

...ja tältä parin tunnin aherruksen jälkeen. Vaikka työ ei kestänyt kuin tuon pari tuntia, olin sen jälkeen kuin rankankin työpäivän tehnyt. Ei näköjään voimat ja kunto tämän sairauden ja hoitojen myötä ole ihan ennallaan, se vain täytyy hyväksyä.

Kaksi ensimmäistä riviä ovat palsternakkaa ja kaksi seuraavaa porkkanaa. Takana näkyy osa sipuleista. Odotan erityisellä innolla omia palsternakkoja, tähän asti olen saanut niitä äidin kasvimaalta. Jos joku teistä ei ole vielä tutustunut palsternakkaan, kannattaa kokeilla. Ne ovat parhaita paistettuna ohuina suikaleina. Mausteeksi ei tarvitse kuin aromisuolaa tai vastaavaa, ja voi että kun ne on makoisia! Toki niitä voi käyttä muuhunkin, esim keittoihin.

...and this is how it looked after a couple of hours' hard work. Even though it didn't take us longer than that, I felt like I had done a full day's work. I guess I don't have my normal strength because of my illness and the treatments, and I just have to accept that.

The first two rows in the pic are parsnip and the next two are carrot. You can also see some onions at the top. I really recommend parsnips, they are my favourite, especially when you fry them on a pan. Just slice them quite thin and season them with aromatic salt or something like that. They are really delicious.

Kävin tänään kaverini luona ja vein hänen kissalleen tuliaisiksi hiiren. Kissa ei kylläkään siitä hirveästi innostunut, vähän nuuhkaisi ja jatkoi matkaansa. No, ehkä innostus on hitaasti syttyvää sorttia. Kuvassa hiiri on päässyt juuston äärelle, onneksi ei ehtinyt haukkaamaan.

I went to see a friend today and gave her cat a mouse to play with. The cat wasn't too excited about the mouse though, she just sniffed it and forgot about it. Well, maybe she gets interested in it later. The mouse liked sniffing my cheese, luckily it didn't have a chance to get a bite.

Amigurumi hiiri / mouse
Ohje / Pattern: crochetville
Lanka / Yarn: 7 veljestä
Koukku / Hook: 4

Vielä yksi kysymys teille blogini lukijoille: Minulla on suunnitelmissa tehdä February lady sweater, mutta en ole osannut päättää, mistä langasta sen tekisin. Jossain blogissa se oli tehty Drops Parisista, mutta en tiedä siitä langasta paljon mitään. Olisko teillä ehdotuksia sopivaksi langaksi?

One question to you readers. I'm planning to make a February lady sweater for myself, but I can't decide on the yarn. Someone had used Drops Paris, but I'm not sure about it. Any suggestions?

9 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Minä olen tehnyt February Lady Sweaterin mm. Samoksesta ja Gjestalin Fønistä. Mielestäni malliin käy melkein mikä tahansa lanka, joka ei ole kovin painavaa eikä venyväistä.

Tess kirjoitti...

Mie oon tehnyt ainaki tuosta Paris-langasta, mutta niin on tainnut tehdä aika moni muukin. Minusta ihan kelpo lankaa. Neule on pysynyt hyvänä, vaikka sitä on pesty ja pidetty. Kestävyys ei toki ole samaa luokkaa kuin merseroidusta puuvillasta tehdyllä neuleella olisi.

Tuon neuleen nyt voi tehdä mistä langasta vain, kun muokkailee vähän silmukkamääriä. Päälle kokeillessahan sen tietää, että koska alkaa olla kokoa riittävästi.

H_K kirjoitti...

Kasvimaalla saa usein ottaa haran kauniiseen käteen ainakin alkukesästä. Itsekin olen pari päivää viettänyt kitkien ja nyt näyttää palsta näyttää taas kelvolliselta :) Kiitos palsternakkavinkistä! Laitan korvan taakse.

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Voitto tulla tupsahti tänään postiluukusta! Oli aivan ihana, suuri kiitos!!

Flikka kirjoitti...

Kiitos lankavinkeistä, täytyy vielä miettiä vaihtoehtoja.

H-K: Joo, kitkemistä saa harrastaa vielä varmaan moneen kertaan, nyt ainakin paremmin erottaa mitkä ovat itse kasveja ja mitkä rikkaruohoja.

Mammutin jälkeläinen: No sehän tuli nopeasti, eilen sen pistin postiin. Kiva että tykkäsit! :)

Katrir kirjoitti...

Kiva kun kävit vierailulla, tulin vastavierailulle kommenttien kera.
Näin tosiaan viime viikonloppuna tekemäsi nuken ja voi että se oli ihana!
Hankin pari vuotta sitten Novitan Bambua tuota Lady Sweateria varten, josko joskus myös sen teen.
Mieletön tuo kasvimaa prosessi, itse olisin jo luovuttanut. Sinkkiämpäreissäni kasvaa salaatti ja herneet, niitä ei onneksi ole tarvinnut perata.
Toivon sinulle hyviä vointeja ja jaksamista!

Omppumato kirjoitti...

Söpö hiiruli :).

ritvis kirjoitti...

Ravelryssa oli eniten käytetty järjestyksessä 10 kärjessä Dream in Color Classy, Malabrigo Yarn Merino Worsted, Cascade Yarns
220 Heathers, Cascade Yarns 220 Wool, Knit Picks Wool of the Andes, Berroco Ultra Alpaca, Lion Brand Cotton-Ease, Patons Classic Wool Merino, Lion Brand Wool-Ease Solids & Heathers ja Cascade Yarns
220 Superwash.
Itse tein tuon villatakin Noron Silk Garden Litesta. Tein helmineuletta ainaoikean tilalle kaarrokkeeseen.

Flikka kirjoitti...

Kiitos ritvis vinkeistä! Eiköhän noista vaihtoehdoista joku valikoidu.