torstai 13. elokuuta 2009

Paholaisen hillo - Sweet pepper chilli jam

Pientä hiljaiseloa on viime aikoina ollut täällä blogissa. Olen kyllä kutonut ja virkannutkin, mutta en ole saanut valmista tai sitten en voi vielä lahjaksi meneviä paljastaa. Viime viikonloppuna en käsitöitä tehnyt, aika meni neljännestä sytostaattihoidosta toipuessa. Mitä pidemmälle se etenee, sen rankempaa se on - saisi olla jo ohi koko touhu minun puolestani. En toivoisi tuollaista oloa kyllä pahimmalle vihamiehellenikään. Kaksi kertaa vielä pitäisi jaksaa...

It's been a little quiet here lately. I've been knitting and crocheting, but haven't finished much, and what I have finished are gifts and I can't reveal them yet. I didn't do much knitting last weekend, because I was recovering from my fourth chemo. The further it goes the tougher it is - I wish it was all over now. I wouldn't wish that feeling for anyone - not even for my worst enemy. Well, I shoudl try to endure two more times...

Jotain muuta siis tällä kertaa kuin käsitöitä. Chilipuskistamme alkaa tulla satoa siihen malliin, että sille täytyy tehdä jotain, joten teimme poikaystäväni kanssa tänään paholaisen hilloa.

So something else than knitting this time. Our chilli plants have so many chillis now that we needed to do something about it. So me and my boyfriend decided to make sweet pepper chilli jam.
Tässä näkyy muutamia kypsiä chilejä. Taimet ovat tämänvuotisia, ja jostain syystä tässä taimessa on valtavan kokoisia palkoja.

Here you can see some chillis that have turned red. We've planted them this spring and for some reason the pods are huge in this plant.

Tässä näkee vähän kokoa verrattuna tuikkukynttilään (ei ollut tikkuaskia saatavilla vertailukohteeksi).

Here you can see the size of the pods compared to a small candle.

Tässä hillo porisemassa kattilassa.

The jam is bubbling in the kettle.

Ja tässä valmis tuote purkitettuna. Hilloa tuli yksi tuollainen keskikokoinen purkki ja vähän yli.

And here is the finished product in a jar. We got one full jar and a bit more.

Tässä vielä ohje, jos jotakuta kiinnostaa. Yhdistimme kahta eri ohjetta (tätä ja tätä), vaikkei niissä paljon eroa ollutkaan. Hillosta tuli aika tulista, ainakin minun makuuni. Tätä kuitenkin tullaan tekemään listää, ehkä vähän muokkaamme ohjetta vielä.

1 sipuli
2 chiliä (toinen oli jumbokokoinen, joten oikeastaan niitä oli 3 normaalikokoista)
1 punainen paprika
5 valkosipulin kynttä
500g tomaattimurskaa
n. 2 rkl etikkaa
n. 1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus paprikajauhetta
n. 1 dl hillosokeria

Pilko ainekset pieniksi kuutioiksi. Keitä 20 minuuttia, lisää hillosokeri ja keitä vielä 5 minuuttia.

Here's the recipe if anyone's interested. It was quite spicy (at least to my taste), but we will definitely make it again, perhaps tweaking the recipe a bit.

1 onion
2 chillis (one of them was huge so you could say we had three normal-size chillis)
1 sweet pepper
5 cloves of garlic
500 g crushed tomatoes
ca. 2 table spoons vinegar
ca. 1 teaspoon salt
pinch of pepper
pinch of ground paprika
1 dl sugar + pectin (in Finnish it's called jam sugar)

Cut the ingredients into small dices. Cook for 20 minutes, add the jam sugar, cook for 5 minutes.

5 kommenttia:

Dolores kirjoitti...

Thanks for the recipe. Although we don't have our own chili peppers, I'm sure there are some in the grocery store. I would love to try this.
Good luck with the chemo treatments. I cannot imagine what you are going through. At least you have a creative outlet that keeps your hands busy.
(Typy)

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
sä olet mun sankari! Toivotan sulle ihan hirveesti voimia!
Päivi

Hedgehog kirjoitti...

Looks delicious! Thanks for posting the recipe!

Jenni kirjoitti...

Ihanan herkullisen näköistä hilloa, kiitokset reseptistä!

Voimahaleja ja jaksamista jokaiseen päivääsi!

Flikka kirjoitti...

Kiitos kaikille kannustavista kommenteista!

Thanks for your encouraging comments!