maanantai 21. syyskuuta 2009

Kohta kehrätään - I'll be spinning soon

Ilmoittauduin kansanopiston karstaus ja kehräyskurssille, joka alkaa lokakuussa. Vähän mietityttää, miten vaikeata se on, mutta katsotaan nyt. Kehräyksestä innostuneena kaivoin esiin vanhempien luona käydessäni äidin vanhan rukin, joka on kuulunut aikoinaan äitini äidille. Se oli melko hyvässä kunnossa (pientä pölykerrosta lukuun ottamatta) ottaen huomioon että se on ollut vintillä käyttämättömänä vuosikymmeniä. Siinä oli mukana vain yksi puola, ilmeisesti niitä saisi olla enemmänkin. Vintiltä löytyi myös vanhat kerinpuut (vai kerinlehdet, terminologia on vähän hakusessa vielä). Katsotaan nyt josko vanha rukki pääsisi vielä töihin, kunhan opettelen kehräyksen perusteet.

I signed up on a spinning and carding course which begins in October. I wonder how difficult spinning is, I guess I will find out. I remembered that my mom had an old spinning wheel in the attic, so I got it out when I was visiting my parents. It had belonged to my mother's mother, but it hasn't been used for decades. It was in a fairly good condition, just a "bit" dusty. I also saw an old winding frame in the attic. There might be some use for the spinning wheel after I've learned the basics in the course.


Viikonloppuna oli myös suvun perinteinen perunankaivuupäivä. Tässä yksi harvinaisen muodokas pottu.

We had our family's traditional potato harvest last weekend. Here's one exceptionally well-formed potato.

Mulla on tällä hetkellä monta projektia meneillään, mikä on aika harvinaista mulle. Yleensä teen yhtä kerrallaan, ja sitten vasta aloitan uuden. Nyt tuntuu, että on niin paljon ideoita, että pitäisi tehdä kaikkea yhtä aikaa. Katsotaan nyt, koska täällä on näyttää jotain valmistakin.

I have many different projects at the moment, which isn't very typical of me. I usually do one thing at a time, and then start a new one. Now I feel that I have so many ideas that I should do everything at the same time. Well, let's see when I can show some finished projects here.

3 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Aivan ihana rukki:) Ihanaa, että jossain kansalaisopistossa järjestetään kehruukursseja.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Varmasti opit nopeasti kehräämään, ei ole vaikeaa, kunhan vain saa pyörän pysymään liikkeessä.

H-K kirjoitti...

Vau, mikä peruna! :) Blogissani on sinulle yllätys!