keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Vaasan sytomyssykampanja - Chemo hat campaign in Vaasa

Monet teistä ovat varmaan kuulleet Seijasiskon ja Lankapirtin Matleenan järjestämästä sytomyssykampanjasta, jossa he keräävät virkattuja tai neulottuja myssyjä naisille, jotka ovat menettäneet hiuksensa sytostaattihoitojen takia. Heidän keräämänsä myssyt lähetetään Oulun yliopistolliseen sairaalaan. He sanoivat, että idean voivat napata muutkin, joten päätin järjestää oman keräyksen Vaasan keskussairaalaan sytostaattihoitoja antavalle osastolle, sillä myssyjen tarvetta on toki täälläkin. Kysyinkin tuota tänään lääkärillä käydessäni, ja he ottavat mielellään myssyjä vastaan. Tuollainen myssy olisi lämmittänyt kovasti omaakin mieltäni (ja päätäni) viime kesänä ja syksynä, kun sytostaattihoitojen takia menetin hiukseni. Hiusten menetys ei ollut omalla kohdallani niin rankkaa kuin ehkä joillekin, mutta ei se kyllä kivaakaan ollut.

Eli kaikki, jotka haluavat, voivat lähettää tekemiään myssyjä minulle. Postitusosoitetta voi kysyä sähköpostitse osoitteesta MiuliMaria@gmail.com. Otan myssyjä vastaan 30.4. asti, jonka jälkeen luovutan myssyt sairaalaan.

Myssyn voi tehdä millä ohjeella tahansa, ja sen voi joko virkata tai neuloa. Seijasiskon ja Matleenan blogeista löytyy yksi virkatun myssyn ohje, jolla myssyn voi tehdä, mutta voitte tehdä myös toisenlaisia, jos löydätte kivan ohjeen. Pääasia olisi, että myssy ei kutittaisi, joten langan tulisi olla esim. puuvillaa, bambua tai vastaavaa kutittamatonta lankaa. Jos löydän jonkin toisen kivan ohjeen, laitan sen tänne, ja otan toki vinkkejä vastaan, jos tiedätte hyviä ohjeita.

Laittakaa myssyyn myös mukaan kokolappu, jotta myssyn saajan olisi helppo valita sopivan kokoinen. Helpointa on ehkä tehdä myssy omaan päähän sopivaksi, niin tulee vähän eri kokoisia myssyjä.

Laittakaa kommenttia, jos teillä on kysymyksiä tai ehdotuksia ym.

Two bloggers, Seijasisko and Matleena have started a campaign where they collect hats for women who are going through chemotherapy and have lost their hair. The hats they get will be sent to Oulu University hospital. They said that others can also start their own campaign, so I decided to start my own campaign for the hospital in Vaasa, since there is a need for hats here as well. I asked the hospital today when I had a doctor's appointment, and they gladly welcome the hats. I would have been glad to get a hat like that when I had chemo last summer and autumn and lost my hair. It was not such a big deal for me than probably for others, but still it was not fun at all.

So if you want to make hats for a good cause, you can send them to me. You can get my address by emailing me to MiuliMaria@gmail.com. The campaign lasts till 30 April, after which I will take the hats to the unit that gives chemotherapy.

You can crochet or knit the hat, and it doesn't matter which pattern you use. There is one pattern in Seijasisko's and Matleena's blogs (in Finnish), but any pattern is fine. The main thing is that the yarn does not itch, so for example cotton or bamboo yarn is good.

Put a size tag in the hat so it's easier for the patients to choose the right hat.

Post a comment if you have any questions or suggestions.


6 kommenttia:

Seijasisko kirjoitti...

Hyvä kun muutkin innostuvat myssyjä keräämään. Onnea matkaan!

Jenni kirjoitti...

Aivan huikean hieno idea! Kuinka jaksatkin olla näin aktiivinen tämmöisissä jutuissa!

Ilman muuta aion osallistua. Muistuta minua, jos ei ala pipoa kuulua! :) Neulontakielto on päällä vielä toistaiseksi, mutta huhtikuun loppuun on kyllä aikaa. :)

Matleena kirjoitti...

Kiva, kun perustit sinnekin myssykampanjan! :) Toivotaan menestystä kummallekin keräykselle ja mahdollisille muillekin. Muuten tiedoksi sinullekin, että blogissani on nyt myös neulotun myssyn ohje.

Äipän touhut kirjoitti...

Kiva, kun sinäkin perustit kamppanjan tännekin suunnalle. Saan minäkin neuloa sytomyssyn/myssyjä ja lähettää ne sinulle sinne Vaasaan.

malli45 kirjoitti...

Moi, Tikkuajat ovat perustamassa omaa rinnakkaiskampaanjaa Seinäjoelle. Lähetin s-postia ylihoitajalle, kun en muita yhteistietoja löytänyt. Huomenna menen käymään SS:ssa, joten voin poiketa osastolla, jos ei vastausta ole tullut. Mutta jos SS ei halua myssyjä, lähetämme niitä teillekin.
terv Malli

Flikka kirjoitti...

Malli, hyvä tietää. Onnea teidän projektille!